Tratament blefaroplastie

Corectia chirurgicala a pleoapelor cazute este o procedura chirurgicala de indepartare a excesului de tesut si grasime de la nivelul pleoapelor superioare si/sau inferioare. Daca va confruntati cu „pungi sub ochi”, exces de piele sau buzunare de grasime pe ochi, poate fi necesara corectarea chirurgicala a acestor probleme.

Corectia pleoapelor cazute

Indicatii preoperatorice

Pacientii care se supun unei blefaroplastii (corectia chirurgicala a pleoapelor cazute) au, in general, peste 35 de ani, dar exista anumite situatii in care operatia de blefaroplastie poate fi efectuata chiar mai devreme de aceasta varsta. Indicatiile preoperatorice sunt:

Avantajul blefaroplastiei

Recuperare rapida

Operatia de blefaroplastie, sau corectia pleoapelor cazute - se realizeaza dimineata, iar pacientii pot pleca acasa seara. Aceasta procedura corecteaza pozitia pleoapelor pentru a oferi un aspect mai atractiv. Procedura poate fi efectuata la ambii ochi sau doar la un singur ochi.

Aspect intinerit

Blefaroplastia este termenul pentru corectarea chirurgicala a oricaror semne de imbatranire, cum ar fi ridurile, pungile sau celulele moarte ale pielii din jurul ochilor. In cazul pleoapelor cazute, interventia chirurgicala poate corecta problema si are ca rezultat un aspect mai tineresc.

Procedura nedureroasa

Operatia de blefaroplastie este o interventie chirurgicala simpla. Aceasta are loc, in general, cu anestezie locala, iar pacientul se trezeste, de obicei, rapid dupa operatie. El este insensibil la durere si poate fi foarte cooperant cu chirurgul pe masa de operatie.

vezi mai mult

Pentru recuperarea pleoapei superioare, este nevoie de aproximativ o saptamana pentru ca suturile sa fie indepartate, iar pacienta/pacientul isi poate relua viata normala. Edemul si vanataile raman timp de aproximativ 2 saptamani. Cei mai multi pacienti au parte de umflaturi si vanatai, dar acestea dispar in aproximativ o saptamana, iar efectele dureaza o perioada indelungata de timp.

vezi mai mult

Vindecarea la nivelul pleoapei inferioare este mai dificila si poate dura mai mult. Edemul persista mai mult timp, iar vanataile pot fi similare cu cele de la pleoapa superioara. Insa dupa 3 saptamani, vanataile vor disparea si va veti putea bucura de un aspect mai intinerit si de lipsa imperfectiunilor din zona ochiilor.

Un aspect mai placut

Blefaroplastia, atunci cand este indicata si efectuata corect, poate indeparta pana la 10,15 ani de pe fata unei persoane. Atunci cand decideti daca blefaroplastia este sau nu potrivita pentru dumneavoastra, nu va limitati la dimensiunea si forma ochilor dumneavoastra. Concentrati-va asupra aspectului fetei dvs. ca intreg si asupra modului in care interventia chirurgicala v-ar putea schimba viata.

vezi mai mult

Blefaroplastia este in general recomandata la varste mai inaintate, desi, mai nou, este necesara si la varsta de 30-40 de ani, deoarece nu este doar o interventie estetica, ci si una functionala. In general, femeile o solicita foarte frecvent. Cu toate acestea, exista si barbati care solicita blefaroplastia - pentru ca ochii se afla in centrul fetei si considera ca efectele imbatranirii pot fi observate mai devreme in aceste parti ale corpului.

Tratamentul prin blefaroplastie

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala la nivelul pleoapelor care este utilizata pentru a corecta excesul de piele, care poate aparea in procesul de imbatranire sau din cauza conformatiei.

Aceasta interventie chirurgicala poate ajuta la remodelarea grasimii din orbita, nu numai pentru a o inlatura, ci si pentru a remodela excesul de piele si a reduce aspectul de grasime.

Rolul operatiei de blefaroplastie

Blefaroplastia poate ajuta la reducerea ochilor obositi, a ochilor imbatraniti si poate oferi un sentiment de usurinta in a citi, a privi la televizor si a lucra la calculator.