Laser CO2 Acupulse by Lumenis

Laserele ablative generează fascicule de lumină coerentă care sunt absorbite de țesuturile corpului sub formă de energie.

Energia este transmisa printr-o gama ingusta de lungimi de unda care, in zonele targhetate, energia causeasa temperaturi evolutive care resulta in evaporarea si ablamarea tesutului.

Desi exista numeroase tipuri de lasele ablative, la care diferenta este facuta de lungimile de unda, laserele CO2 sunt considerate de mult timp in industrie ca fiind in “standardele de aur”, transmitand un ratio exceptional intre ablamare si coagulare (incalzirea tesutului fara a-l evapora)

Laserele ablative trateaza eficient o gama larga de conditii ale pielii indepartant problemele sau o parte din acestea. Se asteapta procesul de recuperare natural al corpului iar apoi se inlocuieste pielea cu un tesut nou si sanatos. 

Laserele CO2 produc o lumina de 10,600nm lungime de unda care este absorbita de apa din tesut. Energia laserului incalzeste apa pana ajunge in punctul de fierbere cauzand evaporarea tesutului afectat. 

O parte din căldură este absorbită de țesutul adiacent zonei țintă ablaționate, cauzand coagularea tesutului care induce hemostaza (incetarea sangerarii) dar si stimularea termala a straturilor de piele, care induce stimularea fibroblastelor și neocolageneza (formarea de colagen nou).

Fascicululul laser poate fi, de asemenea, transmis printr-un scaner, care este un dispozitiv utilizat pentru a controla în continuare livrarea de energie. Scanerul reglează configurația de energie livrată pe piele, care poate varia de la acoperirea întregii zone de tratament sau doar a unei fracțiuni din aceasta (lăsând zonele intermediare netratate); (denumită și ablație fracționată). Efectul general de ablatie si coagulare, fie plin sau fractional, este indepartarea pielii si stimularea organismului de a o inlocui cu o piele mai noua, mai tanara. 

Gama completă de capacități continue avansate

Lumenis CO2 a utilizat trei tipuri de tehnologie de impulsuri

SuperPulse

UltraPulse® oferă o putere de vârf ridicată într-o durată scurtă a impulsului pentru o penetrare profundă cu un raport ideal de ablație și coagulare.

Undă continuă (CW)

Oferă o putere de vârf scăzută pentru un impact superficial și o zonă de coagulare mai largă utilizată pentru ablația completă și tratamentele fracționate.

Revizuirea cicatricilor

AcuPulse permite tratamentul avansat al unei varietăți de leziuni cutanate grav afectate, care necesită coagulare și ablație sinergică pentru refacerea avansată a suprafeței.

Cicatrici post acneice

Tehnologiile ablative Lumenis CO2 reduc drastic cicatricile, chiar și cele foarte adânci, repară pielea deteriorată și îmbunătățesc tonusul pielii.

Siringomi

Siringomii sunt tumori benigne, care se găsesc de obicei grupate pe pleoape, deși pot fi găsite și în alte părți ale corpului. Acestea pot fi tratate cu laserul CO2 printr-o metodă sigură și fără cicatrici.

Blefaroplastie

Lumenis oferă o soluție completă de blefaroplastie cu laser, care combină o soluție incizională cu o resurfacere complementară a pleoapelor. Cu inciziile asistate cu laser, sângerarea din timpul intervenției, precum și vânătăile postoperatorii sunt reduse.

Refacere ablativă fracționată

Procedurile ablative de refacere a pielii folosesc laserele pentru a reduce semnele de îmbătrânire, pentru a îmbunătăți textura, laxitatea și tonusul pielii și pentru a reduce cicatricile și vergeturile. Refacerea ablativă este ideală pentru pacienții care caută o îmbunătățire spectaculoasă într-o singură ședință.

Rhynopyhma

Rinofima este o afecțiune care determină apariția unui nas mare, bulbos, asociat cu o infiltrație granulomatoasă, frecvent datorată rozaceei netratate. Aceasta poate fi tratată cu laserul CO2 ca instrument chirurgical.

Riduri adânci

Tehnologiile ablative Lumenis™ CO2 permit o rată ridicată de îmbunătățire a leziunilor cutanate și a tonusului pielii, cu un timp de repaus minim. Acest lucru se datorează tehnologiilor lor unice de impulsuri și modurilor de tratament adaptate.

Sănătatea femeii

Sănătatea femeii pe AcuPulse™ oferă o gamă de soluții minim invazive pentru femeile care se confruntă cu afecțiuni ginecologice ce le afectează bunăstarea, încrederea și intimitatea.